Nuorten Äänekoski

Nuorisopalvelut pähkinänkuoressa

Äänekosken nuorisopalveluiden perustehtävä on tuottaa laadukkaita hyvinvointipalveluita nuorille. Lähtökohtana on osallisuus ja nuorten omaehtoisuus, nuorten halu ja tarve tekemiselle ja hyvälle tekemättömyydelle. Pääpainoalue työssä ovat lähipalvelut, ennaltaehkäisevä työ, sosiaalinen vahvistaminen (syrjäytymisen ehkäisy) ja mielekkään sekä turvallisen tekemisen tarjoaminen nuorille.

Nuorisopalvelut tarjoaa  avustuksia nuorisojärjestöille ja -ryhmille, nuorisotiloja nuorten ja järjestöjen käyttöön, vapaa-ajanaktiviteetteja nuorille, kerhotoimintaa, nuorten tieto- ja neuvontapalveluja, paikallisia ja kansainvälisiä projekteja sekä nuorten kulttuuritoimintaa. Toiminnan toinen painopiste on etsivässä- ja erityisnuorisotyössä joita tehdään yhteistyössä eri hallintokuntien kanssa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1.Voiko kuka tahansa käyttää kiipeilyseinää?

Ainoastaan ohjaajan läsnäollessa tai osaamisensa todistaen.Ajan voi varata etukäteen nuorisotyöntekijöiltä.

2.Voiko työtön yli 18-vuotias ottaa yhteyttä etsivään nuorisotyöhön/voiko nuoren lähipiiri ottaa yhteyttä etsiviin hänen puolestaan?

 Kyllä! Kaikki 16-29-vuotiaat nuoret voivat ottaa yhteyttä etsiviin nuorisotyöntekijöihin. Myös nuoren tuttavapiiri voi tarvittaessa ottaa yhteyttä etsiviin nuoren puolesta.

3.Voinko vuokrata nuorisotiloilta tiloja?

 Vuokraajan täytyy olla yli 18-vuotta täyttänyt henkilö.Tiloja vuokrataan pääsääntöisesti erillaisille ryhmille.

4.Voiko Kangaslammen leirikeskusta vuokrata/miten sen voi vuokrata? Voiko sinne tuoda koiria? Miten saan sinne avaimen?

 Kangaslammen leirikeskuksen vuokrausta voi kysellä nuorisopalveluilta. Leirikeskusta vuokrataan pääsääntöisesti ryhmille,mutta myös yksityisille. Kangaslammelle saa tuoda koiria,mutta niitä ei saa viedä sisätiloihin. Avaimen saat avainkoodilla,jonka saat puhelimeesi/sähköpostiisi. Avain löytyy Kangaslammelta.

5.Miten voin olla mukana toteuttamassa toimintaa? Kelle voin kertoa erilaisista toimintaideoista?

 Mukana voit olla muun muassa talotoimikunnan,nuorisovaltuuston sekä erilaisten kerhojen avulla. Ajatuksia ja ideoita toimintaan voit tiputtaa nuokkarilla olevaan"ideaboxiin" tai kertomalla ideoista nuorisotyöntekijälle.

6.Voinko tulla päihteiden vaikutuksen alaisena nuorisotiloille jos olen yli 18-vuotias? Entä jos olen alaikäinen?

Nuorisotilat ovat aina päihteettömiä kävijän iästä riippumatta. Yli 18-vuotiaat käännytetään ovella kokonaan pois nuorisotilojen alueelta. Jos tulet alaikäisenä nuorisotiloille päihteiden vaikutuksen alaisena, sinut puhalluetaan ja asiasta ilmoitetaan vanhemmille. Tilanteen vaatiessa soitetaan paikalle poliisit. Työntekijöillä on myös velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus alaikäisistä nuorista.

7.Voinko tupakoida nuorisotilojen alueella?

Nuorisotilojen alue on savuton,joten tupakoitsijoiden täytyy suorittaa tupakointi jossain muualla.Tupakkalaki pätee myös nuorisotilojen alueella. Tilojen sisäpuolella kaikkien tupakkatuotteiden käsittely on kiellettyä.

8.Voinko tulla kertomaan omista henkilökohtaisista asioista nuorisotyöntekijälle luottamuksellisesti?

Nuorisotyöntekijällä on vaitiolovelvollisuus,mutta tarpeen vaatiessa nuorisotyöntekijä on velvoitettu tekemään lastensuojeluilmoitus. Työntekijät ovat luotettavia aikuisia, joille on helppo tulla puhumaan mieltä painavista asioista. Voit tulla juttelemaan nuorisotiloille tai ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.